Ik ben Anahita

Energetisch & spiritueel therapeut, auteur, kundalini yoga docente en toegewijd om jou te helpen de beste versie van jezelf te worden.

Ik bied verschillende trajecten van behandelingen aan gericht op één doel, namelijk jou weer in balans krijgen en jou daarmee (terug) op het pad van je bestemming brengen.

Soms gebeuren er dingen in het leven waar je wat hulp bij kan gebruiken. Om helderheid te krijgen, terug in balans te komen, weer gezond te worden of om in aanraking te komen met jouw bron van energie en creativiteit.

Ik help je daarbij op weg. Of het nou gaat om depressie, een burn-out, gezondheidsklachten, een trauma, een periode van crisis in je leven of om spirituele groei en transformatie; ik ben er voor je.

Energetisch therapeut word je niet zomaar. Het is een roeping. Als kind kon ik al feilloos de energieën van anderen waarnemen en kon ik zien wat er schuilging achter het gezicht dat iemand aan de buitenwereld liet zien.

Pas jaren later begreep ik dat niet iedereen deze gave had.

Na een succesvolle, maar onbevredigende carrière in de financiële wereld als compliance analyst, besloot ik gehoor te geven aan mijn roeping en schreef ik me in voor de vierjarige HBO opleiding Energetische Therapie aan de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht (nu Academie Geesteswetenschappen Utrecht). Daarnaast haalde ik mijn certificaten voor Pranic Healing, Advanced Pranic Healing en Pranic Psychotherapy en heb ik meerdere cursussen gevolgd op het gebied van Ayurveda. Omdat ik geloof in een vorm van therapie waarbij cliënten de tools in handen krijgen om zélf verder te kunnen, heb ik tevens de opleiding tot Kundalini Yoga docente gevolgd bij Karam Kriya: The International School of Kundalini Yoga and Applied Numerology. Deze vorm van yoga gaat veel verder dan slechts het fysieke aspect. Het is een eeuwenoude wetenschap en een holistische filosofie, die op een praktische manier heling en gezondheid bevordert door middel van een uitgebreid en diepgaand systeem van fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en mantra. 

Als energetisch therapeut maak ik niet alleen gebruik van mijn gave of van wat ik heb geleerd tijdens mijn studies en mijn praktijkervaring, maar vooral ook van mijn draagkracht, empathie, compassie en levenservaring. En met dit laatste onderwerp komen we aan bij mijn motivatie:

 

De kracht van crisis

In de meest donkere periode van mijn bestaan, toen de pijn haast ondraaglijk was, belandde ik op een t-splitsing en moest ik een keuze maken: óf ik ga hier aan onderdoor óf ik vertrouw erop dat dit alles een reden heeft en ik kom hier sterker uit. Ik koos voor het laatste.

– Anahita

Waarom doe ik wat ik doe?

Een paar jaar geleden belandde ik geheel onverwacht in een persoonlijke crisis, toen mijn zoontje van 5 jaar door zijn vader werd ontvoerd naar het buitenland. Het duurde ruim twee jaar voordat ik hem weer terug kon halen met behulp van Ontvoerd, het televisieprogramma van John van den Heuvel.
In die tijd heb ik – weliswaar op een heel harde manier – de meest waardevolle lessen  van mijn leven geleerd.

In de meest donkere periode van mijn bestaan, toen de pijn haast ondraaglijk was, belandde ik op een t-splitsing en moest ik een keuze maken: óf ik ga hier aan onderdoor óf ik vertrouw erop dat dit alles een reden heeft en ik kom hier sterker uit. Ik koos voor het laatste.

Mijn persoonlijke crisis heeft me de ervaring en de knowhow gegeven hoe je door de meest moeilijke periodes van je leven kunt komen en ik zet deze ervaring graag in om jou te helpen.
Door middel van een helder stappenplan en trajecten van sessies energetische therapie, die onder andere bestaan uit gesprekstherapie, energetische behandelingen, tools & concrete doelen is het mijn intentie om je binnen een zo kort mogelijk tijdbestek weer helemaal in je eigen kracht te zetten, ongeacht je omstandigheden. De kracht en wijsheid zitten namelijk in jou. Je hebt soms alleen iemand nodig, die je de weg ernaar toe wijst op momenten dat je verdwaald bent en je het contact met dat deel van jezelf (even) kwijt bent.

Ik geloof dat je volledig jezelf moet worden om te kunnen bloeien in deze wereld. Jezelf worden is een innerlijk proces van het ont-wikkelen van de talloze lagen conditioneringen, valse en belemmerende overtuigingen en blokkades waarmee je je in de loop der jaren hebt geïdentificeerd.

Maar ik ben er niet alleen voor je als het niet goed met je gaat:
Als je klaar bent voor de volgende stap in je spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling ben ik er ook voor je.

Als therapeut en kundalini yoga docente leer ik je graag de tools om dieper contact te maken met jezelf, het leven en de allesomvattende wijsheid die in jou huist: Je ziel.

 

Dharma

Kies ervoor om van je wonden je wijsheid te maken. Streef ernaar om van je karma je dharma te maken, want waar dharma is, kan karma niet bestaan. Laat je ego geen dictator zijn en geef je ziel de leiding over je leven.

– Anahita

Sommigen noemen het God, anderen het universum of het universeel bewustzijn; de naam die we erop plakken doet er niet toe. Het gaat om het Ene waar jij onderdeel van bent en wat altijd in jou aanwezig is. Datgene wat jou richting het pad van je dharma (bestemming) leidt op het moment dat je daar klaar voor bent.

Het zijn dan ook juist de moeilijke periodes in ons leven, die de meest waardevolle lessen in zich dragen. Verborgen juwelen, wachtend om ontdekt te worden onder de lagen emoties, valse overtuigingen, negatieve zelfbeelden en identificatie met de sluiers van illusie (Maya in het Sanskriet).

Je bent hier met een reden, dat is voor mij een absolute zekerheid. En de wereld heeft net datgene nodig, wat alleen jij haar kan geven.

Ik help jou met alle liefde, geduld, begrip, compassie en soms een beetje strengheid door die lagen heen. Ik wijs je graag de weg, want ik heb hem bewandeld. En juist omdat ik de weg heb bewandeld, kan ik je het volgende beloven: Als je door het donker heen bent en het pad van dharma hebt gevonden, voelt het alsof het hele universum zich naar jou toe keert om de weg vrij te maken en om alles mogelijk te maken, zodat jij kan doen waarvoor je naar deze wereld bent gekomen. Want ja: Je bent hier met een reden, dat is voor mij een absolute zekerheid. En de wereld heeft net datgene nodig, wat alleen jij haar kan geven.

Lees hier meer over de verschillende trajecten en behandelingen of maak direct een afspraak met Anahita.

Let op: Energetische therapie kan de reguliere gezondheidszorg nooit vervangen. Raadpleeg daarom altijd ook een arts bij gezondheidsklachten.

Naast haar werk als energetisch therapeut is Anahita auteur van Aztarlan ~ De reis naar de Leeuwensteen. Ze schreef haar eerste boek in de periode van de ontvoering van haar zoon. Lees hier meer over Aztarlan ~ De reis naar de Leeuwensteen.